Echografie bij Fysiotherapie Leeuwarden

Echografie MSU (Musculo Skeletal Ultrasound) is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het is een zeer bruikbare methode om structuren als botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsel en banden in beeld te brengen. Weefselschade bij een (sport)blessure is met echografie goed te beoordelen. En ook de mate van weefselherstel tijdens revalidatie kan goed worden bewaakt. Echografie is niet pijnlijk of schadelijk en wordt ook gebruikt bij vrouwen die in verwachting zijn.

Hoe  gaat Echografie in zijn werk?

Het onderzoek is snel en comfortabel. En bedoeld om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Tijdens het onderzoek kunt u zelf actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging deklachten toe- of afnemen. Hierdoor kan er snel een relatie gelegd worden tussen de klacht en het beeld. Het onderzoek duurt gemiddeld zo’n halfuur. Echografie maakt gebruik van geluidsgolven. Met behulp van een gel worden deze geluidsgolven het lichaam ingestuurd en door de verschillende weefsels teruggekaatst. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer omgezet in afbeeldingen. De beoordeling van het echografisch onderzoek vindt direct tijdens het consult plaats. De beelden worden in de vorm van foto’s en filmpjes vastgelegd en bewaard, zodat we deze gegevens bij een eventueel vervolgonderzoek kunnen vergelijken.

Kosten en vergoedingen van Echografie

Echografie zien wij als onderdeel van uw behandeltraject en wordt gedeclareerd als fysiotherapie. Bent u aanvullend verzekerd dan zullen wij de kosten direct bij uw zorgverzekeraar indienen.
Bent u niet aanvullend verzekerd, dan krijgt u van ons een rekening. De kosten hiervan bedragen € 52,00.

Meer informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, bel ons gerust: (058) 28 00 933. Wilt u direct een afspraak maken kunt u dit doen door hier te klikken.

Locaties Fysiotherapie Leeuwarden

Gezondheidscentrum Nijlân
Nijlânsdyk 122 | 8931 GN Leeuwarden

My Healthclub Zaailand
Zaailand 76-80 | 8911 BM Leeuwarden

My Healthclub Kalverdijkje
Kalverdijkje 76-D | 8924 JJ Leeuwarden

Telefoon: 058-2800933 | E-mail: info@fysiotherapieleeuwarden.nl