Beleid corona & fysiotherapie 

Verantwoorde fysiotherapeutische zorg

Laatste update: 8 juli 2020


Inmiddels zijn we enige tijd verder in de COVID-19 (corona)crisis en probeert iedereen zijn weg te vinden in de ‘anderhalve meter-samenleving’. Tevens wordt de behoefte naar een normaal leven, binnen alle maatregelen rondom corona, steeds groter. We merken dat ook de behoefte aan fysiotherapeutische zorg toeneemt. Het team van Fysiotherapie Leeuwarden wil ook graag weer normale zorg leveren. Dat kan inmiddels ook weer grotendeels, maar dat doen we wel volgens de zorgvuldig opgestelde richtlijnen van onze beroepsgroep.

 

Van noodzakelijke naar verantwoorde zorg
Fysiotherapie is de afgelopen periode weer langzaam opgeschaald van ‘noodzakelijke’ naar ‘verantwoorde’ zorg. Wat betekent dit? Noodzakelijke fysiotherapeutische zorg was alleen toegankelijk voor mensen die het risico liepen om onherstelbare schade op te lopen als ze niet behandeld zouden worden. Deze voorwaarden zijn nu dus versoepeld. Hierbij worden nog steeds veilige en verantwoorde voorzorgsmaatregelen genomen om besmettingsrisico’s te beperken. In dit stadium zal dus nog altijd gekeken worden we ook daadwerkelijk over kunnen/moeten gaan tot fysiek behandelen of dat er wellicht op afstand behandeld kan/moet worden. Voor wat betreft fitness en sport zijn wij conform het advies van het RIVM nog steeds gesloten. Uiteraard hoort u het van ons als er wijzigingen plaatsvinden.

Behandelen zonder besmettingsrisico
In de afgelopen maanden hebben we door middel van oefeningen en (leefstijl)adviezen veel mensen van hun klachten af kunnen helpen. Ook op afstand is namelijk veel mogelijk. En het belangrijkste: deze manier van behandelen is vrij van besmettingsgevaar! Dus blijf niet rondlopen met klachten en neem contact met ons op. Samen bekijken we wat de beste manier is om u van uw klachten af te helpen. Bijvoorbeeld met deskundige adviezen en/of gerichte oefeningen. Maar een fysieke behandeling is – desgewenst – nu ook gewoon weer mogelijk.

Voor thuis
In deze bijzondere tijd, waarbij nog steeds veel thuis zitten, hebben we op onze website extra aandacht besteed aan oefeningen en adviezen. U kunt al deze oefeningen en adviezen vinden onder het menu-item “Voor thuis”. Voor het gemak hebben we de onderwerpen hieronder voor u op een rijtje gezet:

Wij houden u op de hoogte
Deze pagina wordt continu up-to-date gehouden, dus voor de laatste ontwikkelingen kunt u altijd op deze pagina terecht. Heeft u vragen of twijfels? Neem dan gerust contact met ons op.