Beleid corona & fysiotherapie 

Verantwoorde fysiotherapeutische zorg

Laatste update: 5 november 2021


Het team van Fysiotherapie Leeuwarden probeert zo goed als mogelijk normale zorg te leveren. Dit doen we steeds volgens zorgvuldig opgestelde richtlijnen van onze beroepsgroep (KNGF) en het RIVM. Zo zijn we altijd in staat gebleken om verantwoorde zorg te bieden. Afgelopen week is vanwege oplopende besmettingscijfers door het kabinet besloten om vanaf zaterdag 6 november de coronamaatregelen weer aan te scherpen.


Wat zijn de belangrijkste veranderingen?
Allereerst wordt het gebruik van mondkapjes in openbare binnenruimten weer verplicht gesteld en wordt opnieuw geadviseerd om minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. Omdat we in het gezondheidscentrum veelal te maken hebben met kwetsbare mensen houden we ons ook graag aan deze maatregelen.

Een andere nieuwe maatregel is dat er een coronapas nodig is voor training of revalidatie in onze vestiging bij het Kalverdijkje. Dit komt omdat we daar gebruik maken van de My HealthClub. Alle sportscholen zijn vanaf komend weekend alleen toegankelijk met een geldige QR-code. Word u alleen behandeld in de behandelkamer? Dan heeft u geen QR-code nodig


Behandelen op afstand blijft ook mogelijk

In de afgelopen periode hebben we veel mensen, zonder ze in de praktijk te zien, door middel van oefeningen en (leefstijl)adviezen van hun klachten af kunnen helpen. Ook op afstand is namelijk veel mogelijk. Dus mocht u niet naar de praktijk willen of kunnen komen, blijf dan niet rondlopen met klachten en neem contact met ons op. Samen bekijken we wat de beste manier is om u – op afstand – te helpen. Bijvoorbeeld met deskundige adviezen en/of gerichte oefeningen. We beschikken over de modernste apparatuur en software om u op afstand te kunnen helpen.


Veilig naar de fysiotherapeut? Zó doet u dat:

Voor thuis
In deze bijzondere tijd, waarbij nog steeds veel mensen thuis zitten, hebben we op onze website extra aandacht besteed aan oefeningen en adviezen. U kunt al deze oefeningen en adviezen vinden onder het menu-item “Voor thuis”. Voor het gemak hebben we de onderwerpen hieronder voor u op een rijtje gezet:

Wij houden u op de hoogte
Deze pagina wordt continu up-to-date gehouden, dus voor de laatste ontwikkelingen kunt u altijd op deze pagina terecht. Heeft u vragen of twijfels? Neem dan gerust contact met ons op.