Beleid corona & fysiotherapie 

Verantwoorde fysiotherapeutische zorg

Laatste update: 14 oktober 2020


Inmiddels zijn we enige tijd verder in de COVID-19 (corona)crisis en probeert iedereen zijn weg te vinden in de ‘anderhalve meter-samenleving’. Helaas steekt het virus weer de kop op. Maar de behoefte naar een normaal leven, binnen alle maatregelen rondom corona, is groot. We merken dat ook de behoefte aan fysiotherapeutische zorg blijft bestaan en zelfs toeneemt. Het team van Fysiotherapie Leeuwarden wil ook graag zoveel mogelijk normale zorg leveren. Dit doen we wel volgens de zorgvuldig opgestelde richtlijnen van onze beroepsgroep en het RIVM.


Mondkapje in gezondheidscentrum verplicht
Na de opnieuw aangescherpte maatregelen van het ministerie van VWS op dinsdag 13 oktober jl. wordt het dragen van een mondkapje binnen openbare binnenruimten streng geadviseerd en wordt verplichtstelling juridisch onderzocht. In het Gezondheidscentrum Nylân lopen we al wat vooruit, wij stellen het verplicht omdat we veelal te maken hebben met kwetsbare groepen.

Wat betekent dit voor uw behandeling?
Eigenlijk niet zo veel. U kunt steeds op de normale manier behandeld worden. Er is geen advies om niet te behandelen of om juist (uitsluitend) op afstand te behandelen. Het enige wat u zult merken is dat uw fysiotherapeut een mondkapje zal dragen. Voor wat betreft de fitness in onze oefenzaal blijven wij op de woensdag geopend. Neem gerust contact met ons op als u hier vragen over heeft.

Behandelen op afstand ook mogelijk
In de afgelopen maanden hebben we veel mensen, zonder ze in de praktijk te zien, door middel van oefeningen en (leefstijl)adviezen van hun klachten af kunnen helpen. Ook op afstand is namelijk veel mogelijk. En het belangrijkste: deze manier van behandelen is vrij van besmettingsgevaar! Dus mocht u niet naar de praktijk willen of kunnen komen, blijf dan niet rondlopen met klachten en neem contact met ons op. Samen bekijken we wat de beste manier is om u – op afstand – van uw klachten af te helpen. Bijvoorbeeld met deskundige adviezen en/of gerichte oefeningen. We beschikken over de modernste apparatuur en software om u op afstand te kunnen helpen.

Veilig naar de fysiotherapeut. Zó doe je dat.

Voor thuis
In deze bijzondere tijd, waarbij nog steeds veel mensen thuis zitten, hebben we op onze website extra aandacht besteed aan oefeningen en adviezen. U kunt al deze oefeningen en adviezen vinden onder het menu-item “Voor thuis”. Voor het gemak hebben we de onderwerpen hieronder voor u op een rijtje gezet:

Wij houden u op de hoogte
Deze pagina wordt continu up-to-date gehouden, dus voor de laatste ontwikkelingen kunt u altijd op deze pagina terecht. Heeft u vragen of twijfels? Neem dan gerust contact met ons op.