Bekken Fysiotherapie

Wat is Bekken fysiotherapie?

Over ongewenst urineverlies praat je niet makkelijk. Voordat mensen hulp zoeken vanwege ongewenst urineverlies is er vaak al een flinke tijd verstreken vanuit schaamte. Ongewenst urineverlies komt vaak voor en is niet alleen een ongemak van oudere vrouwen. Ook jonge vrouwen, vaak tijdens of na de zwangerschap en mannen van alle leeftijden kunnen er last van hebben. Bekken Fysiotherapie kan u hier bij helpen.

Ondanks dat het vaak voorkomt, is praten over urineverlies een taboe. Uit angst voor “ongelukjes” en “nare geurtjes” kunnen mensen in een sociaal isolement terecht komen. Er-op-uitgaan wordt vaak een hachelijk avontuur, op zoek naar toiletten en in de hoop het uitje te overleven zonder de extra meegenomen kleding te hoeven gebruiken. Dit zijn slechts een paar gevolgen. Vooral de angst dat familie, collega’s en vrienden urineverlies zullen opmerken en ruiken kan ervoor zorgen dat iemand bijeenkomsten, feestjes en dagjes uit gaan mijden.

Urineverlies kan verschillen in hevigheid. Sommige mensen hebben slechts last van enkele druppeltjes bij kleine inspanningen zoals lachen, hoesten of niezen. Maar soms verliest iemand meer urine, bijvoorbeeld tijdens het sporten met natte onderkleding tot gevolg.

Bekkenfysiotherapie is een effectieve manier om urineverlies te verhelpen.

Bekken Fysiotherapie

Bekken Fysiotherapeute
Astrid Ferwerda
astrid@fysiotherapieleeuwarden.nl

Ook kunnen andere klachten worden behandeld hierbij kan gedacht worden aan:
– aandrang om te plassen en/ of te ontlasten
– vaak naar het toilet moeten
– moeizaam kwijt kunnen van ontlasting
– pijn bij gemeenschap
– pijn in de onderbuik/bekkenbodem/stuitje of schaambeen
– bekkenpijn en lage rugklachten tijdens en na de zwangerschap

 

De bekkenfysiotherapeut richt zich op problemen in het gebied van de lage rug en het bekken, de buik en de bekkenbodem. De bekkenbodem is een spierlaag onder in het bekken die de buikorganen draagt en zorgt voor het openen en sluiten van de bekkenuitgang. Daarnaast draagt de bekkenbodem bij aan de stabiliteit van het bekken en de lage rug. De bekkenbodemspieren werken nauw samen met de buik- en rugspieren en hebben een belangrijke functie in het dagelijks bewegen en bij het voorkómen van rug- en bekkenpijn.

De behandeling vindt in veel gevallen plaats na verwijzing van de huisarts of specialist (o.a.: uroloog, gyneacoloog of incontinentieverpleegkundige), maar het is ook mogelijk om rechtstreeks  zonder verwijzing een afspraak te maken.

 

Locaties Fysiotherapie Leeuwarden

Gezondheidscentrum Nijlân
Nijlânsdyk 122 | 8931 GN Leeuwarden

My Healthclub Zaailand
Zaailand 76-80 | 8911 BM Leeuwarden

My Healthclub Kalverdijkje
Kalverdijkje 76-D | 8924 JJ Leeuwarden

Telefoon: 058-2800933 | E-mail: info@fysiotherapieleeuwarden.nl