Fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het hou- dings- en bewegingsapparaat. Met andere woorden klachten aan de spieren, pezen, banden en gewrichten.

De klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, ongelukken, spanning of als gevolg van veroudering. Met behulp een fysiotherapeut kunnen de klachten gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden. De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de klachten of de gevolgen daarvan door het toepassen van oefentherapie, massage, advisering en/of begeleiding. Hiermee probeert hij de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren zodat normale houding en beweging weer mogelijk is of leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan. Oefenen is eventueel mogelijk in groepsverband.

De fysiotherapeut kijkt daarbij niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt tevens waardoor de klacht ontstaat. Ook bekijkt de fysiotherapeut of u andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klacht. Aan de hand van de uitkomsten wordt samen met u een behandelplan opgesteld, een prognose gegeven en een afspraak voor een behandeling gemaakt.

Mocht het zo zijn dat u beter geholpen kunt worden door een fysiotherapeut met een specialisme, dan zal hij u naar die collega verwijzen en een overdracht doen. Zo werken wij bij Fysiotherapie Leeuwarden!

Locaties Fysiotherapie Leeuwarden

Gezondheidscentrum Nijlân
Nijlânsdyk 122 | 8931 GN Leeuwarden

My Healthclub Zaailand
Zaailand 76-80 | 8911 BM Leeuwarden

My Healthclub Kalverdijkje
Kalverdijkje 76-D | 8924 JJ Leeuwarden

Telefoon: 058-2800933 | E-mail: info@fysiotherapieleeuwarden.nl