Sportfysiotherapie

Bent u als sporter geblesseerd, de sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en hoe een blessure uw training/wedstrijd kan beïnvloeden. De sportfysiotherapeut gaat verder dan de algemene fysiotherapeut om uw sportblessure te analyseren. Hij let daarbij op de eigenschappen als coördinatie, snelheid, kracht en uithoudingsvermogen.

Aan de hand daarvan stelt de sportfysiotherapeut een specifiek revalidatieprogramma op om u weer zo goed mogelijk terug te brengen op uw oude sportniveau. Het behandelplan en revalidatie- programma wordt afgestemd op uw individuele mogelijkheden in combinatie met de sport die u beoefent.

Ook is de sportrevalidatie bij uitstek geschikt voor of na een operatie van bijvoorbeeld knie-, schouder- of enkelletsel. Bij deze behandeling worden de specifieke kennis en de oefenvormen in het revalidatieprogramma samengevoegd.

Fysiotherapie Leeuwarden heeft een geregistreerd sportfysiotherapeut in dienst die nauw samenwerkt met sportartsen SMA, orthopeden/chirurgen in het MCL en is aangesloten bij het Netwerk Sportfysiotherapie Friesland. Voor meer informatie zie ook:

www.sportfysiotherapiefriesland.nl

www.nvfs.nl

Locaties Fysiotherapie Leeuwarden

Gezondheidscentrum Nijlân
Nijlânsdyk 122 | 8931 GN Leeuwarden

My Healthclub Zaailand
Zaailand 76-80 | 8911 BM Leeuwarden

My Healthclub Kalverdijkje
Kalverdijkje 76-D | 8924 JJ Leeuwarden

Telefoon: 058-2800933 | E-mail: info@fysiotherapieleeuwarden.nl