Hoofdpijn Netwerk Noord

Anna-Lynn Wijbenga​, werkzaam bij ons, is aangesloten bij Hoofdpijn Netwerk Noord. Patiënten die doorverwezen worden door een neuroloog en/of huisarts met een specifieke behandelvraag voor hoofdpijn kunnen bij haar terecht. Daarnaast kunt u als patiënt zich ook rechtstreeks aanmelden voor onderzoek en behandeling bij Fysiotherapie Leeuwarden.

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht. Veel mensen hebben er last van. Er is steeds meer bewijs dat fysiotherapie een zinvolle behandeling kan zijn. Bij de behandeling van hoofdpijn is het erg belangrijk dat de behandelaar kennis heeft van de verschillende soorten hoofdpijn en de mogelijke behandelvormen.
Fysiotherapeuten en manueeltherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijnklachten hebben hun krachten gebundeld binnen het Hoofdpijn Netwerk Noord​.
Dit Hoofdpijn Netwerk Noord wil optimale zorg bieden aan patiënten met hoofdpijn en werken samen met het Hoofdpijncentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen en huisartsen uit de hele noordelijke regio.

Een op de twee personen heeft weleens last van hoofdpijn. Meestal is hoofdpijn snel over en is er geen reden tot zorg. Hoofdpijnklachten worden namelijk zelden veroorzaakt door een ernstige aandoening. Toch kunnen hoofdpijnklachten het leven behoorlijk beïnvloeden. Vooral als ze vaak terugkomen of wanneer de pijn te zwaar is om iets te ondernemen. Als u vaak last heeft van hoofdpijn, is het verstandig om hulp te zoeken. Om de pijn te verlichten, de oorzaken te achterhalen en zo mogelijk aan te pakken.

Om hoofdpijn te bestrijden is het van belang te weten wat voor soort hoofdpijn u heeft.

  • Primaire hoofdpijn heeft vaak geen duidelijke oorzaak. De hoofdpijn wordt niet veroorzaakt door aantoonbare invloeden van buiten het lichaam en ook niet door een andere aandoening. Vormen van primaire hoofdpijn zijn migraine, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn
  • Secundaire hoofdpijn komt door externe factoren, zoals overmatig medicijngebruik of nekklachten. De laatste vorm noemen we ‘cervicogene’ hoofdpijn.
  • Triggers kunnen hoofdpijnklachten uitlokken of verergeren bij mensen die al gevoelig zijn voor hoofdpijn. Bekende triggers zijn stress, hormonale veranderingen, vermoeidheid, teveel of te weinig slaap, een verkeerde hoofdhouding of nekklachten.
  • Spierspanningshoofdpijn komt vaak voor bij mensen die ook nekklachten hebben. Dat kan komen door aandoeningen van de nek zelf of door een prikkeling van de nekzenuwen in het ruggenmerg. (bron: hoofdpijnnetwerknoord.nl)

Kijk voor meer informatie op:
www.hoofdpijnnetwerknoord.nl

www.hoofdpijnpatienten.nl

Locaties Fysiotherapie Leeuwarden

Gezondheidscentrum Nijlân
Nijlânsdyk 122 | 8931 GN Leeuwarden

My Healthclub Zaailand
Zaailand 76-80 | 8911 BM Leeuwarden

My Healthclub Kalverdijkje
Kalverdijkje 76-D | 8924 JJ Leeuwarden

Telefoon: 058-2800933 | E-mail: info@fysiotherapieleeuwarden.nl