Bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat


Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met (kortdurende of chronische) klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Denk hier aan klachten aan spieren, pezen, banden en/of gewrichten. Dergelijke klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door het werk of sport, een ongeluk, stress of spanning, een verkeerde (werk)houding of als gevolg van veroudering.


Wat houdt fysiotherapie in?

Met hulp van een fysiotherapeut kunnen de klachten gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden. Dit kan bijvoorbeeld door het toepassen van oefentherapie, een lokale behandeling, advies en/of begeleiding. Op deze manier wordt de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig geoptimaliseerd dat een normale houding en/of beweging weer mogelijk is. Ook leert u om zo goed mogelijk met de klachten of beperkingen om te gaan. Oefentherapie is eventueel mogelijk in groepsverband.

Samen kijken naar waar de klachten vandaan komen
De fysiotherapeut kijkt niet alleen naar de klacht zelf, maar probeert er tevens achter te komen hoe de klacht ontstaat en/of in stand wordt gehouden. Ook bekijkt de fysiotherapeut of er mogelijk andere problemen spelen, die zijn toe te schrijven aan de klachten. Aan de hand van de uitkomsten wordt een diagnose en prognose gegeven en samen met u een behandelplan opgesteld.

Specialisme voor optimale zorg
Mocht het zo zijn dat u beter geholpen kunt worden door een fysiotherapeut met een specialisme (bijvoorbeeld manuele therapie of bekkenfysiotherapie), dan zal de fysiotherapeut u naar die collega doorverwijzen. Zo krijgt u altijd de beste zorg bij Fysiotherapie Leeuwarden!

Fysiotherapie aan huis
Als u vanwege uw klachten niet de gelegenheid bent om naar de praktijk te komen dan is het ook mogelijk om fysiotherapie aan huis te krijgen! Neem gerust contact met ons op als u hier vragen over heeft.

MAAK EEN AFSPRAAK