Zo lang mogelijk zelfstandig blijven


Bij Fysiotherapie Leeuwarden kunt u als oudere (55+) terecht voor Golden Sports en valpreventie. Bewegen voor ouderen is namelijk enorm belangrijk. Als uw lichaam in conditie is, voelt u zich mentaal vaak ook een stuk beter. Daarnaast verkleint bewegen het risico op chronische ziekten en vallen. Het belangrijkste is dat u door te bewegen en oefenen langer zelfstandig kunt blijven. 

 

Golden Sports
Bent u 55 jaar of ouder dan kunt u meedoen aan de buitentrainingen van Golden Sports, zelfs als u lichamelijke klachten heeft. Wel is het belangrijk dat u zonder stok kunt lopen. De training bestaat uit verschillende sport- en spelactiviteiten en duurt ongeveer een uur.

Wanneer: op vrijdagochtend 10:30-11:30 u.
Locatie: er wordt verzameld bij het Gezondheidscentrum op de Nijlânsdyk 122.
Opgave: u hoeft zich niet van tevoren op te geven, u sluit gewoon aan!
Kosten: €4,- per keer (of een 10-strippenkaart voor €35,-)

Kijk voor meer informatie op www.goldensports.nl

 

Valpreventie
Tijdens de cursus valpreventie leert u hoe gemakkelijk het is om een val te voorkomen. Door o.a. voldoende te bewegen, veilige gewoontes aan te leren en aanpassingen in het huis te doen verkleint u de kans op vallen aanzienlijk. Echter is soms een val onvermijdelijk. Als u dan toch valt is het het handig om te weten hoe u moet vallen zodat u letsel na een val beperkt. Ook dit leert u in de cursus valpreventie.

Wanneer: de data variëren; neem voor actuele data contact met ons op.
Locatie: gymzaal Fysiotherapie Leeuwarden op de Nijlânsdyk 122.
Opgave: neem contact op of kom langs.
Kosten: de cursus wordt vaak deels vergoed door uw zorgverzekeraar.

Kijk voor meer informatie op onze valpreventiepagina