Verzekering & vergoeding


Iedereen die in Nederland woont of werkt krijgt verplicht dezelfde zorgverzekering. Dit deel wordt het basispakket genoemd. Het basispakket is voor iedereen gelijk, maar voor vergoeding van fysiotherapie heeft u – sinds de afschaffing van het ziekenfonds in 2006 – in de meeste gevallen een aanvullende verzekering nodig.


Aanvullende verzekering
Hoewel fysiotherapie in een aanvullend pakket meestal vergoed wordt, raden we u aan zorgvuldig te zijn in uw keuze voor een zorgverzekeraar en het aanvullende pakket. Er zijn namelijk grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximumbedrag of zijn er andere beperkingen. In uw polis staat het aantal behandelingen en/of vergoeding voor fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering vermeld. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar informeren hoe in uw aanvullende verzekering de vergoeding van fysiotherapie is geregeld.

Geen contract = geen 100% vergoeding
Net als voorgaande jaren heeft Fysiotherapie Leeuwarden ook voor dit jaar niet met alle zorgverzekeraars een contract. We hebben hiervoor gekozen omdat deze verzekeraars bepaalde voorwaarden stellen, waardoor wij niet de zorg kunnen bieden waar wij achter staan. 

Niet-gecontracteerde verzekeraars 2024

  • Aevitae
  • EUCARE

Aangesloten bij een niet-gecontracteerde verzekeraar
Wanneer u met een aanvullende verzekering van één van bovenstaande verzekeraars bij ons onder behandeling bent, dan krijgt u van ons een nota thuis gestuurd. Deze dient u rechtstreeks aan ons te betalen, waarna u een groot gedeelte weer via uw verzekeraar terugkrijgt. Hoeveel dit precies is kan per verzekeraar en polis verschillen. Dit kunt u opvragen bij uw verzekeraar.

Aangesloten bij een gecontracteerde verzekeraar
Bij gecontracteerde verzekeraars dienen we de declaraties automatisch in, zo heeft u er zelf geen omkijken naar. Wilt u niet dat het automatisch gedeclareerd wordt? Geef dit dan a.u.b. bij ons aan.

Geen aanvullende verzekering
Mocht u geen aanvullende verzekering hebben, dan wordt fysiotherapie in de meeste gevallen niet vergoed. U krijgt dan een factuur van ons. De tarieven die hier voor gelden, vindt u hier. Als u wilt weten hoe dit precies zit, neem dan gerust contact met ons op.