Voor moeilijk genezende en chronische peesklachten


Heeft u al lange tijd last van achillespees, tenniselleboog, hielspoor, kniepees of schouderpees? En heeft fysiotherapeutische behandeling tot dusver niet geholpen? Dan kan Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse (EPTE) mogelijk een oplossing bieden voor uw klachten. EPTE is een innovatieve behandeltechniek die kan worden ingezet bij moeilijk genezende en chronische peesklachten. Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat deze behandelmethode effectief is op de korte- en lange termijn (na 1 jaar).


Wat is EPTE-therapie?

EPTE is een behandeltechniek die oorspronkelijk in Spanje is ontwikkeld, maar nu wereldwijd wordt ingezet bij peesklachten. Bij EPTE wordt er, onder geleide van een echoapparaat, een dun naaldje in de aangedane plaats van de pees gebracht. Vervolgens wordt er kortdurend een lichte stroom door het naaldje gestuurd. Door middel van deze stroom, worden processen gestimuleerd die zorgen voor de groei van nieuw en gezond peesmateriaal.. 

Wanneer EPTE-therapie?
Pezen herstellen over het algemeen minder snel dan bijvoorbeeld spieren. Peesklachten kunnen op veel verschillende lichaamslocaties voorkomen. Heeft u peesgerelateerde klachten die al langer dan 3 maanden aanwezig zijn? Dan kan EPTE mogelijk ingezet worden als behandelmethode. EPTE is onder andere effectief gebleken bij:

  • Kniepeesklachten
  • Schouderpeesklachten
  • Achillespeesklachten
  • Irritatie van de peesplaat onder de voet; regelmatig verward met hielspoor
  • Tenniselleboog 

De behandeling
Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE nodig. De behandeling is niet erg pijnlijk, maar kan soms als oncomfortabel worden ervaren. De EPTE-behandeling wordt altijd gecombineerd met (thuis)oefeningen, dit om een optimaal behandelresultaat te behalen. De behandelend fysiotherapeut zal u hiermee begeleiden.

Na de behandeling
De (thuis)oefeningen kunnen echter niet op dezelfde dag uitgevoerd worden, omdat de pees minimaal 48 uur na de behandeling moet herstellen. Na 4 behandelingen zal er pijnverlichting optreden en is de pees sterker geworden door de (thuis)oefeningen.

Kosten en vergoeding
EPTE-therapie zien wij als onderdeel van uw behandeltraject en wordt daarom gedeclareerd als fysiotherapie. Bent u aanvullend verzekerd? Dan worden de kosten gewoon bij uw zorgverzekeraar in rekening gebracht. Bent u niet aanvullend verzekerd, dan krijgt u van ons een rekening.

 

MAAK EEN AFSPRAAK