Bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat


Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met (kortdurende of chronische) klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dus klachten aan de spieren, pezen, banden en/of gewrichten. Dergelijke klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden of sport, een ongeluk, door spanning of als gevolg van veroudering.


Wat houdt fysiotherapie in?

Met hulp van een fysiotherapeut kunnen de klachten gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden. Dit kan bijvoorbeeld door het toepassen van oefentherapie, lokale behandeling, advies en/of begeleiding. Hiermee wordt de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig geoptimaliseerd dat normale houding en/of beweging weer mogelijk is. Ook leert u om zo goed mogelijk met de klachten of beperkingen om te gaan. Oefenen is eventueel mogelijk in groepsverband.

Samen kijken naar waar de klachten vandaan komen
De fysiotherapeut kijkt niet alleen naar de klacht zelf, maar probeert er tevens achter te komen hoe de klacht ontstaat en/of in stand wordt gehouden. Ook bekijkt de fysiotherapeut of er mogelijk andere problemen zijn, die zijn toe te schrijven aan de klachten. Aan de hand van de uitkomsten wordt een diagnose en prognose gegeven en samen met u een behandelplan opgesteld.

Specialisme voor optimale zorg
Mocht het zo zijn dat u beter geholpen kunt worden door een fysiotherapeut met een specialisme (bijvoorbeeld manuele therapie of bekkenfysiotherapie), dan zal de fysiotherapeut u naar die collega verwijzen. Zo krijgt u altijd de beste zorg bij Fysiotherapie Leeuwarden!

MAAK EEN AFSPRAAK