Innovatieve toepassing voor sneller herstel


De RSQ1 is één van de innovatieve toepassingen waar we door onze begeleiding van topsporters mee in aanraking zijn gekomen. Het is een  ‘electro-stimulation device’ (oftewel een toepassing gebaseerd op stroomgeleiding), welke wordt ingezet in combinatie met oefeningen. Het apparaat is gekeurd als medisch hulpmiddel, wat inhoudt dat deze volledig is getest op behaalde resultaten, gebruikersvriendelijkheid en veiligheid.


Onderzoek toont aan dat deze manier van behandelen, waarbij het neurologische systeem wordt geprikkeld, uiterst effectief kan zijn. Omdat het werken met RSQ1 de nodige scholing vereist, zijn er maar twee praktijken in heel noord Nederland – waaronder Fysiotherapie Leeuwarden – die beschikken over deze innovatieve toepassing.

Wanneer RSQ1?
De RSQ1 is ontwikkeld met het oog op de volgende toepassingen:

  • ondersteuning van krachttraining;
  • sneller herstel na inspanning;
  • ontspannen van spieren;
  • onderhoud en verbetering van de Range of Motion;
  • ondersteuning van warming-up/ cooling-down;
  • sneller herstel na een knie-operatie.

Voor zowel topsporters als recreatieve sporters
De RSQ1 wordt o.a. door ons ingezet bij spelers van SC Cambuur. Maar het is zeker niet alleen bedoeld voor topsporters. Door de ruime ervaring in onze praktijk hebben wij inmiddels ook goede resultaten behaald bij andere klachten, zoals bijvoorbeeld langdurige knieklachten, spierscheuringen en peesklachten.

Benieuwd of RSQ1 iets voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact met ons op om te kijken of deze behandeling voor u geschikt kan zijn.

MAAK EEN AFSPRAAK