Zo lang mogelijk zelfstandig blijven


Bij Fysiotherapie Leeuwarden kunt u als oudere (60+) terecht voor seniorenfitness, Golden Sports en valpreventie. Bewegen voor ouderen is namelijk enorm belangrijk. Als uw lichaam in conditie is, voelt u zich mentaal vaak ook een stuk beter. Daarnaast verkleint bewegen het risico op chronische ziekten en vallen. Het belangrijkste is dat u door te bewegen en oefenen langer zelfstandig kunt blijven. 


Seniorenfitness

Voor iedereen van 60 jaar en ouder heeft Fysiotherapie Leeuwarden seniorenfitness. Ook hier wordt u door een fysiotherapeut begeleid en zal binnen de training de aandacht gevestigd worden op oefeningen die juist bij het ouder worden belangrijk zijn. Dit gebeurt zowel individueel als in groepsverband. Naast het sporten vinden wij dat gezelligheid ook belangrijk is in dit trainingsuur. Daarom wordt de training altijd afgesloten met een lekker kopje koffie!

Wanneer: iedere woensdag- en/of vrijdagochtend 10:30-11:30 u.
Locatie: oefenzaal Fysiotherapie Leeuwarden op de Nijlânsdyk 122.
Opgave: neem contact op of kom langs.
Kosten: €25,- per maand voor 1x per week, €35,- voor 2x per week.


Golden Sports
Bent u 55 jaar of ouder dan kunt u meedoen aan de buitentrainingen van Golden Sports, zelfs als u lichamelijke klachten heeft. Wel is het belangrijk dat u zonder stok kunt lopen. De training bestaat uit verschillende sport- en spelactiviteiten en duurt ongeveer een uur.

Wanneer: op vrijdagochtend 10:30-11:30 u.
Locatie: er wordt verzameld bij het Gezondheidscentrum op de Nijlânsdyk 122.
Opgave: u hoeft zich niet van tevoren op te geven, u sluit gewoon aan!
Kosten: €4,- per keer, €35,- strippenkaart voor 10 keer.

Kijk voor meer informatie op www.goldensports.nl


Valpreventie
Tijdens de cursus valpreventie leert u hoe gemakkelijk het is om een val te voorkomen. Door o.a. voldoende te bewegen, veilige gewoontes aan te leren en aanpassingen in het huis te doen verkleint u de kans op vallen aanzienlijk. Echter is soms een val onvermijdelijk. Als u dan toch valt is het het handig om te weten hoe u moet vallen zodat u letsel na een val beperkt. Ook dit leert u in de cursus valpreventie.

Wanneer: de data variëren; neem voor actuele data contact met ons op.
Locatie: gymzaal Fysiotherapie Leeuwarden op de Nijlânsdyk 122.
Opgave: neem contact op of kom langs.
Kosten: de cursus wordt vaak deels vergoed door uw zorgverzekeraar.

Kijk voor meer informatie op onze valpreventiepagina.