Beleid corona & fysiotherapie 

Verantwoorde fysiotherapeutische zorg

Laatste update: 17 februari 2022


Het team van Fysiotherapie Leeuwarden probeert zo goed als mogelijk normale zorg te leveren. Dit doen we steeds volgens zorgvuldig opgestelde richtlijnen van onze beroepsgroep (KNGF) en het RIVM. Zo zijn we altijd in staat gebleken om verantwoorde zorg te bieden. 


Vrijwel alle coronaregels vervallen
Het kabinet heeft gister bekend gemaakt dat vrijwel alle coronaregels volgende week vrijdag overboord kunnen. Nu de omikronpiek voorbij is kunnen we weer bijna terug naar het ‘oude normaal’. Dit zijn de belangrijkste versoepelingen op een rij: 

  • Vanaf vrijdag 18 februari hoeven besmette personen nog maar vijf dagen (in plaats van zeven) in isolatie. U mag eruit als u minstens 24 uur klachtenvrij bent. Hoe het zit als uw huisgenoot of nauw contact bent van een besmet persoon leest u op de website van de Rijksoverheid.
  • Vanaf 25 februari vervalt ook de anderhalve meter regel, de mondkapjesplicht en de 3G-coronapas (gevaccineerd, getest of genezen).
  • De basisadviezen, zoals zorg voor voldoende frisse lucht, doe een test bij klachten en regelmatig de handen wassen, blijven gelden.
  • Uit oogpunt van veilig en verantwoord werken blijft het KNGF adviseren om persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken voor zowel fysiotherapeuten als patiënten. Dit is echter geen verplichting.


Behandelen op afstand blijft ook mogelijk

In de afgelopen periode hebben we veel mensen, zonder ze in de praktijk te hebben gezien, toch succesvol van hun klachten af kunnen helpen. Denk hierbij aan deskundige (leefstijl)adviezen en/of het geven van gerichte oefeningen. Dus mocht u, ondanks de getroffen maatregelen, liever toch niet naar de praktijk willen of kunnen komen, schroom dan niet om toch contact met ons op te nemen. Ook op afstand is er namelijk veel mogelijk. Samen bekijken we wat de beste manier is om u van uw klachten af te helpen.


Voor thuis
In deze bijzondere tijd, waarin nog steeds veel mensen thuis zitten, hebben we op onze website extra aandacht besteed aan goede oefeningen en adviezen. U kunt dit vinden onder het kopje “Voor thuis”. Voor het gemak hebben we de onderwerpen hieronder voor u op een rijtje gezet:


Wij houden u op de hoogte

Deze pagina wordt continu up-to-date gehouden, dus voor de laatste ontwikkelingen kunt u altijd op deze pagina terecht. Heeft u vragen of twijfels? Neem dan gerust contact met ons op.